Sweeney Todd

2016-2017

Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street

‘Sweeney Todd’ speelde ‘in the round’ in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, 2016. In 2017 maakte ‘Sweeney Todd’ een kleine tournee door Nederland. O.a. te zien in theater De la Mar, Amsterdam.

Cast 2016: René van Kooten, Vera Mann, Henk Poort, Marjolein Teepen, Wil van der Meer, Luc Steegers, Michelle van der Ven, Mitch Wolterink, Martijn van Baardewijk, Thomas Kuipers, April van Amelsfoort en Willemien Dijkstra.

Muzikale leiding Marco Braam, decor Eric Goossens, kostuums Joost van Wijmen, licht Benno Barends, geluid Tobias Stolk, choreografie Chiara Re. Een productie van stichting Zonnehuis Muziektheater (Maarten Voogel).

Website www.sweeneytodd.amsterdam

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.

Horror en humor gaan hand in hand in deze musical met muziek en liedteksten van Stephen Sondheim en een script van Hugh Wheeler. De originele regie is van Harold Prince. De vertaling en regie van de Nederlandse versie zijn in handen van Koen van Dijk. De live band staat onder leiding van Marco Braam en de choreografie is van Chiara Re. Het Zonnehuis wordt door decorontwerper Eric Goossens opnieuw ingrijpend veranderd: de acteurs spelen op loopplanken rondom het publiek, waardoor de intimiteit van de theaterzaal (300 stoelen) optimaal tot z’n recht komt.

Vera Mann en Marjolein Teepen kregen elk een Musical Award voor resp. Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Vrouwelijke Bijrol. Marco Braam kreeg een nominatie Musical Award voor de muzikale leiding/arrangementen. Koen van Dijk kreeg een eervolle vermelding voor zijn vertaling.

(Voor de productie met Simone Kleinsma en Ernst Daniël Smid ga naar Sweeney Todd 1993. Voor de productie met Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens ga naar Sweeney Todd 2023.)

Producent

Opus One

Credits

vertaling, regie

Audiofile

Proloog ‘De ballade van Sweeney Todd’, gezongen door het ensemble. Dit is een live-opname, gemaakt in het Zonnehuis.

Foto’s op deze pagina

Bob Bronshoff

Related Projects
Stuur een e-mail

Stuur een e-mail. Ik reageer zo snel mogelijk.

Start typing and press Enter to search