The Color Purple

2018
color-purple-logo-klein

The Color Purple

Musical met Naomi van der Linden in de hoofdrol. Verder met o.a. Aisa Winter, Edwin Jonker/Perry Dossett, Jeannine la Rose, Carlos de Vries.

Voorstellingen zijn gespeeld in het NDSM Theater (bij die ‘oerversie’ waren er rollen voor Ana Milva Gomes, Joanne Telesford en Kenneth Herdigein). De tour langs de Nederlandse theaters i.s.m. de Theater Alliantie startte in oktober 2018 en eindigde in januari 2019.

De voorstelling kreeg 4 Musical Award Nominaties: voor Naomi van der Linde (vrouwelijke hoofdrol), Jeannine la Rose (vrouwelijke bijrol), Paul Maassen (muzikale leiding) en Koen van Dijk (regie). Jeannine la Rose kreeg de Musical Award.

Naar de roman ‘The Color Purple’ van Alice Walker (Pullizer Price 1983) en de Steven Spielberg film met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey. ‘The Color Purple’ brak in 2005 door als musical op Broadway en ontving elf Tony nominaties. Een vernieuwde versie vond via Londen opnieuw de weg naar New York. Ook deze revival werd een hit en kreeg twee Tony Awards.

‘The Color Purple’ vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres.

De productie kreeg een eigen theater op het NDSM terrein voor een kleine 500 bezoekers. De tournee speelt in de grote theaters van Nederland.

Eric Goossens, decor; Joost van Wijmen, kostuums; Tobias Stolk, geluid; Benno Barends, licht; Carolien Canters, choreografie.

Foto affiche: Bob Bronshoff / Scènefoto’s: Neeltje Knaap.

Producent

Opus One

Credits

vertaling en regie

The Color Purple Song

Related Projects
Stuur een e-mail

Stuur een e-mail. Ik reageer zo snel mogelijk.

Start typing and press Enter to search