Kiss of the Spider Woman

2015 / 2016

Kiss of the Spider Woman

‘Kiss of the Spider Woman’ kreeg 5 Musical Award nominaties. De beide hoofdrolspelers Alex Klaasen en René van Kooten werden genomineerd, maar ook Frans Heemskerk voor zijn muzikale bewerking en Koen van Dijk die verantwoordelijk was voor vertaling en regie. Ook kreeg het de nominatie Beste Kleine Musical.

Na de eerste serie in 2015 kwam ‘Kiss of the Spider Woman’ in 2016 terug in het Zonnehuis in Amsterdam. Weer met Alex Klaasen en René van Kooten in de hoofdrollen en Marjolein Teepen als de Spinnenvrouw.

Verder met Mike Reus, Bastiaan Sparnaay, Roy Kullick, Michiel de Meyer en Thomas Kuipers. Band o.l.v. Frans Heemskerk. Bij de reprise werd de rol van de hoofdbewaker gespeeld door Sven Nigel Blom.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985 met William Hurt. Terrence McNally (o.a. The Full Monty, Ganesha) schreef het script en de songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor o.a. Chicago en Cabaret. De musical werd wereldwijd opgevoerd en beloond met talloze prijzen waaronder 7 Tony® Awards voor onder andere Beste Musical, Beste Songs en Beste Script.

Tijd en plaats: Latijns-Amerika, het recente verleden, een periode van onderdrukking.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Beiden dromen ze van een beter leven buiten de gevangenis. Om de tijd te doden vertelt de één over Hollywood-films uit zijn jeugd waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt. De ander vertelt over zijn grote liefde. Langzaam ontstaat er begrip voor elkaar. Maar wat gebeurt er als de één vervolgens onder druk wordt gezet om de ander te verraden in ruil voor zijn eigen vrijheid?

Producent

Opus One

Credits

vertaling, regie

Audio file

Lied: ‘Die vrouw is…’ gezongen door Alex Klaasen.

Live opname. Vertaling van ‘She’s a woman’ (John Kander/Fred Ebb/Koen van Dijk)

Foto’s op deze pagina

Bob Bronshoff

Related Projects
Stuur een e-mail

Stuur een e-mail. Ik reageer zo snel mogelijk.

Start typing and press Enter to search